Tacos with different fillings
MARKTINZICHT

Taco’s hebben Europa veroverd

Sinds de introductie van de Tex-Mex keuken in de jaren ’90, zijn Europeanen echte taco-fanaten geworden. In Scandinavië is het zelfs elke vrijdag Taco Friday.

Tortillas in metal basket
MARKTINZICHT

Alles-Mex blijft trending

Er is Tex-Mex, Cali-Mex, Ko-Mex, Indi-Mex en zelfs French-Mex! Deze Mexicaanse fusiongerechten duiken steeds vaker op over de hele wereld. Mexicaanse klassiekers zijn duidelijk een bron van inspiratie.

HANDLEIDING

12 redenen om tortilla’s bij de hand te hebben

Heb je je ooit afgevraagd wat je met tortilla’s kan doen, afgezien van taco’s en wraps maken? Weet jij hoe je je eigen tortillachips maakt en hoe je een klassieke burrito rolt? Je bent hier slechts een klik verwijderd van de antwoorden.

Zeer aantrekkelijk à la carte

De oneindige combinaties van smaken, kleuren en texturen maken van taco’s en andere mexi-klassiekers veelzijdige favorieten. Ze kunnen van alles zijn: van trending insta-food tot veilige keuzes. Wat vind jij ervan?
Chef folding a tortilla
BUSINESS TIP

Taco’s schieten te hulp

Als je niet weet wat je met je kliekjes moet doen, je kunt ze altijd verwerken in een taco of een burrito. Bestaat er een betere manier om voedselverspilling te verminderen en tegelijkertijd de winstgevendheid te vergroten en het menu te vernieuwen?

Peet and carrot tortillas
BUSINESS TIP

Zet Instagrammable eten op het menu

Omdat mensen hun keuze steeds vaker baseren op de visuele aantrekkingskracht van het eten, voegen deze van nature opvallende tortilla’s bijzonder veel waarde toe – voor je zaak en voor je gasten. Ze garanderen Instagrammable gerechten die ervoor zorgen dat foto’s opvallen in social media-feeds.

Perfect buffet gerecht

Een belangrijk onderdeel van het succesverhaal van taco’s is de mogelijkheid om creatief te zijn, nieuwe combo’s uit te proberen en je eigen favorieten samen te stellen. Dat maakt het tot het perfecte gerecht voor op het buffet.

De juiste tortilla op het juiste moment

Tortilla 6-inch

Tortilla van 6 inch

Gebruik de mini-tortilla om heerlijke kleine taco’s te maken die je tegenkomt bij Californische foodtrucks of Mexicaanse streetfood keukens. Deze tortilla kan ook dienen als dunne basis voor kleine pizza’s die perfect zijn als snacks, voorgerechten of kindergerechten.

Tortilla 8-inch

Tortilla van 8 inch

Deze tortilla is perfect voor chimichangas of taquitos. Het is ook een geweldige optie voor kleine quesadilla’s die kunnen worden geserveerd als bijgerecht bij soepen of stoofschotels. Je kunt er gemakkelijk een krokante tacoschelp of een eetbare bowl van maken door de tortilla in de oven te bakken.

Tortilla 10-inch

Tortilla van 10 inch

Dit is de beste keuze bij het maken van wraps, zoals Aziatische summer rolls . De tortilla van 10 inch komt ook van pas bij het maken van tortillarolletjes als snack of voorgerecht. Ze kunnen ook worden gebruikt als bijgerecht voor een echte birria of als basis voor een pizzarol.

TEST tortilla size 12"

Tortilla van 12 inch

De grote tortilla van 12 inch vormt een geweldige shortcut naar een Turkse lahmachun of een dichtgevouwen pizzapunt. Het is ook de perfecte keuze voor een klassieke burrito, bij voorkeur doormidden gesneden om de overheerlijke inhoud te laten zien.

TUTORIAL

8 manieren om nacho’s en tortillachips te gebruiken

Je hebt vast wel eens traditionele nacho’s of tortillachips met guacamole gegeten. Maar je kunt zoveel meer doen met deze krokante maïschips. We laten je enkele opties zien.

Grilled tortillas
BUSINESS TIP

De weg naar winst

Taco’s staan voor lekker eten, eenvoudige bereiding en lage kosten. Je hebt geen dure ingrediënten nodig om een paar Chicken taco’s L.A. style te maken, maar je kunt er al snel zo’n 10 euro voor vragen.

Lees hier meer over ons privacybeleid.

Neem contact op met onze experts of laat een bericht achter

Paulig PRO
Santa Maria Benelux, Nieuwegein +31 30 6023490